Appeltaart zonder boter
Zoals de dames die het boekje "50 recepten om een stuk te blijven" hebben geschreven erg goed snappen is dat als je op dieet bent, je juist trek hebt in taart of andere lekkernijen. Deze taartjes zijn zonder boter en evengoed enorm lekker na het werk, een wandeling of gewoon als tussendoortje. In ons geval (het staat nu in de oven en het ruikt heerlijk!) als dessert. Heb wel een eigen draai gegeven aan het recept en er wat elitehaver en een paar reepjes gedroogde abrikoos eraan toegevoegd. Tevens heb ik in plaats van één taart, zes taartvormpjes gebruikt en de oorspronkelijke ingredienten dus voor een groot deel gehalveerd. Geloof mij, het smaakt evengoed zalig! Kortom, een gevaarlijk taartje, want je kunt er bijna geen genoeg van krijgen! Ben je op dieet en wil je niet teveel calorieen binnenkrijgen, dan is discipline dus een vereiste als je hieraan wilt beginnen, haha!!
Hoe maakt je het?
Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. De bloem, bruine suiker/rietsuiker, ei en crème fraiche doe je in een kom en hussel het goed door elkaar.
De appels snijd je in plakjes, nadat je het klokkenhuis hebt verwijderd. Een bodempje van het beslag giet je dan in de vormpjes en daarbovenop leg je de plakjes appel, paar rozijntjes, nootjes en kleine stukjes gedroogde abrikozen op.
Bak de taartjes in 30 minuten gaar. Om te testen of het gaar is kun je een sateprikker of een breinaald gebruiken door het in het beslag te steken. Komt het er droog uit dan is het taartje gaar. Als de taartjes eruit komen, bestrooi ze dan met een snufje kaneel (ik heb het ook door het beslag gedaan).
Bron: 50 recepten om een stuk te blijven, door Stéphanie de Turckheim en Aimée Langrée.
Reactie: Appeltaart zonder boter
Geen commentaar gevonden.