Bloemkool met salade en een simpele dressing
Mijn favoriete groenten zijn bloemkool en broccoli. Het zijn ook gemakkelijke groenten, want je kunt er eindeloos mee combineren. Thuis ben ik de enige die broccoli graag eet, dus als ik alleen ben en voor mezelf moet koken, maak ik het mezelf gemakkelijk door bloemkool of broccoli als hoofdingredient voor de salade te gebruiken. Simpel, lekker, gezond en snel klaar!
Hoe maakt je het?
De bloemkool/broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en in een grote pan beetgaar koken. Dit is voor meedere dagen, dus wat er overblijft kun je invriezen of de volgende dag eten als tussendoortje. Je kunt er ook voor kiezen om maar een paar roosjes te koken en de rest in de koeling te bewaren. Persoonlijk vind ik ingevroren bloemkool niet zo lekker, dat wil nog weleens waterig smaken... Maar ja, als je alles hebt gekookt is het zonde om dit weg te gooien. Vers is toch het lekkerste :-)
Enfin, de tomaat, avocado, paprika en komkommer snijden en in een schaal doen.
Daarover flink wat peper strooien. De mosterd en de yoghurt toevoegen en de basis is gelegd. Daarna gaan de rundervinken in de pan om gaar te bakken in de olijf-. kokosolie of boter.
De beetgare bloemkool/broccoli afgieten in bijvoorbeeld een vergiet en zodra deze is afgekoeld mengen door de salade basis. Schep het geheel vervolgens op een bord, stukje vlees erbij en whalaa! Een overheerlijke, voedzame maaltijd voor één persoon!
Reactie: Bloemkool met salade en een simpele dressing
Geen commentaar gevonden.