(Drink-) bouillon van verse groenten

29-09-2013 16:05

 

Bouillon is een geurige aftreksel van verschillende soorten groenten en het maken kost minder tijd dan je denkt. Wat over is vries je gewoon in! Het is heerlijk om te drinken als je een beetje verkouden of grieperig bent, maar je kunt er ook heerlijke (kaas- of kerrie-) saus of soep van maken.

Tijdens het bouillon trekken zal er een bruine schuimlaag ontstaan, dit komt doordat de groenten worden gekookt. Na het uitkoken zal de bouillon in een schone pan gezeefd moeten worden. 

Drinkbouillion van verse groenten

Snijd 400 gram groenten klein, zoals: wortelen, broccoli, tomaten, paprika, kook, uien, aardappelen, enzovoort. Om de bouillon zuiver te houden wordt aangeraden om verse en biologische groenten te gebruiken, omdat deze niet met kunstmest en bestrijdingsmiddelen behandeld zijn. 

De klein gesneden groenten licht fruiten met een beetje olijfolie. Doe hier vervolgens 2 liter water bij en kook de bouillon ongeveer 30 minuten zachtjes (!). Daarna de bouillon door een fijne zeef doen om de groenten eruit te halen.

Als ik de bouillon maak doe ik er sowieso een paar takjes tijm, twee laurierblaadjes en peterselie bij om het nog lekkerder te maken...

 

Slurp ze!

 

Bron: De natuur uw arts, 32e jaargang, nr. 190, 2007

Bron foto: Seasens.nl

Reactie: (Drink-) bouillon van verse groenten

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht