GRAVAD LAX BROODJE
Gravad wie?!?
Dit heerlijke broodje is een typisch Scandinavisch gerecht met gravadlax, oftewel rauwe zalm! Dit wordt ook vaak als aperitief gegeten op een sneetje brood, crackers of met gekookte aardappelen. Dus voor de zalmliefhebbers...
Wat heb je nodig?
- 2 sneetjes brood van roggemeel (of crackers)
- 2 grote slablaadjes
- 4 flinterdunnen plakjes komkommer
- 2 plakjes gravadlax (zalm dus)
- 1 eetlepel dillesaus
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel citroensap
- 1 hardgekookt ei, in vieren
- Versgemalen zwarte peper
- Beetje gehakte verse dille, voor de garnering
Gravadlax broodje
Leg het brood op een bord. Leg er een slablaadje en 2 plakjes komkommer op. Leg daar bovenop de gravadlax.
Meng de dillesaus, mayonaise en het citroensap en giet het mengsel over de gravadlax. Leg de stukjes ei erop, voeg peper toe en garneer met dille.
Voor 2 personen
18 gram koolhydraten
Bron: Nicola Graimes
Reactie: GRAVAD LAX BROODJE
Geen commentaar gevonden.