Linzen-tomatenstew met appel (soep)

24-08-2013 12:50

 

Linzen? Tot voor kort at ik dit niet. Niet bewust hoor, maar had er nog niet veel over gehoord. Heel toevallig dat ik in een boekje een artikel las over deze peulvrucht en de voordelen hiervan. Daardoor ben ik wat recepten met deze peulvrucht gaan uitproberen. 

Zoals iedereen inmiddels wel weet zijn vezels enorm goed voor de gezondheid. Ze helpen bij een goede darmflora, je zit sneller vol en de nieuwe trek blijft langer weg (ook goed tijdens een dieet!), het verlaagt het slechte LDL cholestorolgehalte, het risico op hart- en vaatziekten neemt af en het verhoogt de weerstand. En linzen zitten toevallig boordenvol vezels! Het eten van vezelrijke producten kan BEST heel lekker zijn!


Wat heb je nodig?

  • 150 gram linzen
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 literblik gepelde tomaten
  • 1 deciliter droge witte wijn of 2 deciliter brooddrank
  • 1 appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • perper, zout, tabasco
  • 1/2 theelepel rietsuiker

Linzen-tomatenstew met appel

Was de linzen en doe ze in een pan met driekwart liter water. Kook het water met de linzen en de bouillonblokjes in 40 minuten gaar. Fruit de ui in een koekenpan tot ze 'glazig' zien. 

De ui, tomaten mét sap, wijn of brooddrank doe je in de pan met de linzen en kook dit nogmaals 15 minuten gaar. De appel schillen en in blokjes snijden en besprenkelen met het citroensap. De appel 1 minuut in de koekenpan zachtjes bakken met kerriepoeder erover. De kerrie-appel door de linzensoep mengen en op smaak maken met zout, peper, 4 druppels tabasco (meer of minder) en de suiker. De soep door en door heen laten worden...

 

Reactie: Linzen-tomatenstew met appel (soep)

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht