Omelet met gerookte zalm
Wat heb je nodig?
- Klontje boter of scheutje olijfolie
- 2 scharreleieren, geklopt
- Versgemalen zwarte peper
- Reepjes gerookte zalm
- "Extra vergine olijflolie", voor het bestrijken
- 2 trostomaten, in dikke plakken
De omelet
Verwarm eerst de grill voor op middelhoog.
Smelt dan boter of olijfolie in een koekenpan en verdeel dit over de bodem. Schenk de geklopte eieren erin en leg de zalm in het midden van het mengsel. Bestrooi dit met peper en vouw dan de omelet dubbel. Nog even op de lage stand doorwarmen...
Bekleed een pan met folie en bestrijk deze met olijfolie. Leg dan de plakken tomaat erop en gril ze in ongeveer 3 minuten zacht. Keer ze af en toe om.
Leg de omelet en de tomaten op een groot bord en besprenkel de tomaten eventueel met balsamicoazijn.
Smullen maar!
Bron: Nicola Graimes
Reactie: Omelet met gerookte zalm
Geen commentaar gevonden.