Ontbijten met Havervlok pannenkoeken

10-11-2013 08:43

Zal vast niet de enige zijn die dol is op pannekoeken (vooral als Aart ze maakt!). Echt "smerig lekker" zijn ze met spek en heeeel veeeel stroop! Toch zijn de haverpannenkoeken een stuk gezonder en bijna-zonder-schuldgevoel, en evengoed heerlijk om te eten. Met name als ontbijt, want door de vele vezels vult dit de maag voor een langere tijd. Ook de bloedsuikerspiegel is hier blij mee! Zodra het even lukt, sta ik in de keuken en eet ze warm op met een beetje ahornsiroop of honing. Tot aan de lunch vraagt mijn maag dan nergens meer om. Helemaal perfect!

 

Hoe maak je het?

Wel de rozijnen en de zonnelboempitten een avond van tevoren in warm water en laat ze een nachtje staan. De havervlokken 's morgens fijnhakken met een keukenmachine. Persoonlijke voorkeur, omdat ik misselijk word van hele havervlokken. Strange..., i know! Als de vlokken fijngemalen zijn voeg dan de melk, de zonnebloempitten, snufje kaneel, volkorenbloem en het ei erdoor en laat je de machine nogmaals even draaien tot er een egaal beslag ontstaat. (Wil je zoete pannekoekjes voeg dan suiker of vanille aan het deeg toe.... ). 

Als laatste de rozijnen door het deeg scheppen. Verhit de boter of olijfolie (mijn voorkeur, extra vierge olijfolie) in een koekenpan en verdeel met een kleine jus of pollepel het beslag in de pan. Zodra de randen los komen draai je de pannenkoekjes om zodat ze ook aan de andere kant goudbruin worden gebakken. De pannenkoekjes kun je koud of warm eten en naar keuze aromatiseren met kaneel, suiker, vanille, honing of stroop (lekker zoet!) of de hartige versie met kerrie, kaas, paprika, etcetera. Je kunt het zo gek en lekker maken als je zelf wilt. Ik zou zeggen..., leef je uit!

 

Reactie: Ontbijten met Havervlok pannenkoeken

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht