Pannenkoekjes van courgette
Dit is echt enorm lekker. Kost wel wat meer tijd, maar is zeker de moeite waard. Dit is een recept voor 1 persoon.
Wat heb je nodig?
- 1 Courgettes
- 1 klein uitje
- Kerrie
- 2 of 3 eieren
- 3 teentjes knoflook
- 30 gram Slankie strooikaas (of een kaas met een sterke smaak zoals Pecorino of Parmezaanse kaas)
- Halve eetlepel zout (ik gebruik Lo-salt)
- Kokosrasp of broodkruim (totdat het mengsel wat dikker is)
- 2 el Kokosolie of Olijfolie
- Cayennepeper
De pannenkoekjes
Rasp de courgette (met of zonder schil) en doe deze in een vergiet, besprenkel het met zout en laat een half uur intrekken en uitlekken op een schone keukendoek.
Dep het mengsel daarna grondig droog. Je zult zien dat er een hoop vocht uitkomt, dus neem de tijd om een mooi eindresultaat te krijgen.
Splits 1 (of 2) ei(eren) zodat het eiwit overblijft. Het andere ei kan er in z'n geheel bij. Kluts dit door elkaar.
Meng de courgette vervolgens met dit mengsel en de overige ingrediënten behalve de kokos- of olijfolie.
Neem een koekenpan en smelt hierin de kokos- of olijfolie.
Je kunt ervoor kiezen om kleine hoopjes van het beslag in de pan te scheppen en deze op middelhoog vuur te bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt er ook één grote pannenkoek van maken. Koud zijn de pannenkoekjes ook erg lekker, dus meenemen naar school of werk is goed te doen! Ik eet er meestal een kipsalade en een halve avocado bij. Deze besprenkel ik met citroensap en knoflook & peper kruiden... Als je avocado wilt bewaren in de koelkast adviseer ik je deze te besprenkelen met citroensap, anders wordt het bruin.
Laat je me weten of het gelukt is? En hoe het heeft gesmaakt?
Reactie: Pannenkoekjes met courgette
Geen commentaar gevonden.