Penne met notensaus (4 personen)
Noten bevatten veel eiwitten (proteinen), gezonde vetten, mineralen en veel koolhydraten. In 1900 geloofden de artsen niet dat noten een goede vervanging konden zijn voor vlees.
Tegenwoordig weten we gelukkig beter. Noten passen bij elk dieet en moeten we eigenlijk elke dag eten. Niet te veel, een handje per dag is voldoende. Doordat noten goed gekauwd moeten worden is dit ook nog eens een goede beweging voor gezond tandvlees. Nu gebruiken wij voor dit doel een tandenborstel, maar in verre landen en gebieden waar tandenborstels onbekend zijn wordt het oppervlak van de tanden op deze manier gereinigd. Nu zijn noten niet zo fijn te eten voor mensen met een kunstgebit, maar daar heeft ene mevrouw Marry Foelkel, een kruidendeskundige een goede manier voor gevonden: de noten - bijvoorbeeld paranoten, amandelen en walnoten - een nacht in het water laten staan. Hierdoor worden ze zachter en smaken ze als verse noten.
Wat heb je nodig?
- 100 gram ongezouten walnoten
- 50 gram permezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 deciliter halfvolle (magere) room
- Peper en zout
- 400 gram volkoren penne (pasta)
- 150 gram gehakt of vleesvervanger
- 1 aubergine in stukjes
- 1 courgette in stukjes
- 2 theelepels verse basilicum
Penne met notensaus
Pureer met een staafmixer 2/3 van de walnoten (houdt een paar walnoten achter voor de garnering), de kaas en de olijfolie. Roer vervolgens de room door het mengsel en breng het op smaak met peper en zout.
Kook de penne 'al dente' (beetgaar). Bak het gehakt (of vleesvervanger). Voeg de aubergine en courgette bij het gehakt (of vleesvervanger). Giet het vocht af tot er ongeveer 1 deciliter over blijft. Meng de pasta en de groente met de saus.
Serveer de pasta met verse basilicum en de overige walnoten.
Reactie: Penne met notensaus
Geen commentaar gevonden.