Praktisch naslagwerk over E-nummers
Om ons voedsel te verbeteren worden er stoffen, zoals E-nummers toegevoegd. Hierbij kun je denken aan kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. De overheid geeft deze toevoegingen een specifiek E-nummer. Dit nummer kun je vergelijken als een soort certificaat dat aangeeft dat de Europese autoriteit voor voedselveilighied (EFSA) de stof(fen) heeft gecontroleerd en veilig acht. In de wet staat beschreven waar het certificaat aan moet voldoen (bijvoorbeeld, hoeveel er maximaal aan producten mag worden toegevoegd).
Het boek 'Alles over E-nummers en etiketten' bevat up-to-date informatie over E-nummers, zoals cyclamaat en aspartaam. Het boekje heeft ook een handige index waarmee je zowel kunt zoeken op E-nummer als stof en in welke producten het zit.
Ontvang blogs over gezondheid, voeding, afvallen, sporten, beautyproducten, recepten, etc. op je timeline.
Klik op "vind ik leuk" op de Facebookpagina van Perron40.nl.