Oosterse wokgroenten met pepersteak
Dit recept maak ik vaak, omdat het simpel is en dus snel klaar, super gezond en ook nog eens erg lekker! Het is voor 1 persoon.
Wat heb je nodig?
- 250 gram (Oosterse) wokgroenten
- Olijfolie
- 1 teentje Knoflook
- 3 eieren (waarvan 2 alleen het eiwit)
- Witte peper
- Kaneel
- Een magere rundvlees pepersteak
- Wokpan en/of koekenpan
- Spatel
Oosterse wokgroenten met pepersteak
Een scheutje olijfolie in de koekenpan en als de olie heet is gaat daar het uitgeperste teentje knoflook in, daarna de wokgroeten erbij en witte peper en kaneel. Ik bak de pepersteak daar ook gelijk bij.
Als deze om en om bruin is zet ik de temperatuur op laag en laat het met de deksel op de ban in 15 minuten gaar bakken. Het vlees draai ik af en toe om. Ondertussen splits je twee eieren van het eigeel. Het eiwit doe je apart in een schaaltje, het eigeel geef je aan de kat. Het derde ei kun je er helemaal bij doen.
Dit kluts je met zwarte peper.
Als alles gaar is haal je het vlees uit de pan en dat leg je even apart op een bord. Zet de temperatuur hoog onder de pan met wokgroenten. De geklutste eieren roer je hier even doorheen (1 minuutje), tot het eimengsel gaar is.
Hoop dat het je smaakt!
Tip: Als de maaltijd te weinig is en je krijgt na 2 uurtjes weer trek, kun je een grapefruit nemen. In grapefruits zitten weinig calorieën en het breekt vet af.
Reactie: Oosterse wokgroenten met pepersteak
Geen commentaar gevonden.