Wortel-hazelnoot-pecan muffins

02-11-2013 14:07

Voor mijn ouders - die morgenmiddag op de koffie komen - heb ik heerlijke wortel-hazelnoot-pecan muffins gemaakt. Suiker- en zuivelvrij! Je verwacht het wellicht niet, maar geloof mij.... het smaakt als een gebakje, luchtig en lekker zoet! Voor diegene die al gekke bekken begint te trekken, de wortels proef je niet :) 

De muffins komen net uit de oven en moeten nog een uur afkoelen, maar ik heb moeite om er vanaf te blijven!

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de geraspte winterpeen en de fijngemalen hazel- en/of pecannoten in een grote beslagkom. Voeg de eieren, de ahornsiroop, de rozijnen, de olie (of het appelpuree), het kaneel, het zout en het geweekte chiazaad toe. Roer dit mengsel goed door elkaar. Voeg het meel met het bakpoeder in delen toe en roer totdat je een glad en gemengd beslag hebt.

Vul de muffinvormpjes (12 stuks) met het beslag. Plaats de vormpjes in de oven en bak ze in 25 minuten gaar. Als een satéprikker schoon uit de muffin komt is het goed. Laat ze 10 minuten afkoelen op een rooster in de vorm en laat ze daarna nog 1 uur verder afkoelen zonder jasje.

Reactie: Wortel-hazelnoot-pecan muffins

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht