Zelf gemaakte gezonde chocolade
Op het Internet kwam ik dit recept tegen. Het komt uit een kookboek van Irene Lelieveld, maar las het op kiwieenzo.nl. Zelfgemaakte chocolade in slechts 10 minuten tijd. De smaak en structuur is anders dan een chocoladereep uit de winkel, maar wil je snoepen dan is dit - voor zo nu en dan - echt een heerlijk alternatief. Door de santen lijkt het veel op de smaak van een bounty. Ook doet het mij denken aan "arretjecake".
Wat heb je nodig?
- 1 pakje santen van 200 gram
- 4 eetlepels ahornsiroop of honing (of een combinatie van beiden)
- 1 eetlepel palmbloesensuiker (of zoetstof naar voorkeur)
- 50 gram (rauwe) cacaopoeder
- Handje gemengde noten en/of gedroogd fruit
- Snufje kaneel
Hoe maak je het?
Smelt de santen au bain marie, anders gaat het te snel! Roer de ahornsiroop en de palmbloesemsuiker door het santenmengsel. Roer de cacao en de kaneel erbij. Verpulver de noten in een vijzel en doe ook deze bij het mengsel. Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in siliconen cupcakevormpjes en druk deze met een lepel goed aan.
Voordat je ze kunt eten moeten ze nog een aantal uren opstijven in de vriezer. Daarna zijn ze in de koelkast een paar dagen houdbaar, maar ze zijn ook prima in te vriezen!
Ontvang blogs over gezondheid, voeding, afvallen, sporten, beautyproducten, recepten, etc. op je timeline.
Klik op "vind ik leuk" op de Facebookpagina van Perron40.nl.